Informatie en foto's omgeving

 
Ons vakantiehuis is gelegen in Willingen - Sauerland, comfortabel en luxe afgewerkt met veel voorzieningen
Tijdens je zomervakantie in Willingen kun je tal van activiteiten ondernemen. De omgeving rond Willingen leent zich onder andere uitstekend voor het maken van wandelingen en mountainbiketochten. Het aanbod van activiteiten in Willingen verzekert dat je je hier tijdens je zomervakantie geen moment hoeft te vervelen.
Willingen is een geliefd wintersportgebied door zijn hoge ligging in het Sauerland en door de aanwezigheid van de grootste skischans ter wereld. Er zijn meerdere cabine- en sleepliften die de pistes bedienen. En omdat een groot deel van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt, is het gebied bij uitstek geschikt voor veel vormen van wintersport. Niet alleen ’s winters, ook ’s zomers valt er veel te beleven in Willingen. De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van lange wandelingen over het goed bewegwijzerde padennetwerk. En ook fietsers komen in Willingen aan hun trekken, bijvoorbeeld op het langeafstandsfietspad de R5 dwars door Hessen.
Willingen (Sauerland) beschikt over prachtige pistes met stoeltjeslift, gondel en verschillende sleepliften. Nederlandse skileraren. Zwembad, ijsbaan, kartbaan, zomerrodelbaan. Aan de overkant van de woning is een midgetgolfbaan.

In de zomer is Willingen een waar paradijs voor fietsers, wandelaars en levensgenieters. In de gezellige hoofdstraat zijn diverse restaurantjes en kroegjes.


In het dorp en de omgeving zijn erg veel leuke activiteiten te ondernemen.

Wat dacht je van een tocht met de gondel naar de Ettelsberg? Vanaf deze berg en de uitzichttoren heb je een prachtig vergezicht over de omgeving, vervolgens daal je af voor een mooie wandeling naar het dorp. Rodelen mag ook niet ontbreken tijdens deze vakantie, dit moet je echt een keer gedaan hebben! De waterliefhebbers komen aan hun trekken bij de Diemelsee, een groot meer waar je kunt varen en heerlijk zwemmen. Naast deze leuke uitjes zijn er nog veel meer leuke excursies te maken
Maar ook liefhebbers van musea, kunst en cultuur hoeven zich in het Sauerland niet te vervelen.

Fietsvakantie in Willingen

  • Er zijn 12 mountainroutes uitgezet, met een lengte van 18 tot 98 km
  • Ook een geschikte bestemming als je wilt downhill mountainbiken
  • Tal van routes voor wielrenners, met of zonder hoogtemeters
Restaurants en terrasjes
Op 30 km. van Haus Charine ligt Winterberg.
Winterberg is een gezellig dorpje met in het autovrije centrum tal van winkels, restaurantjes en cafés. Het skigebied is vooral geschikt voor kinderen en minder ervaren skiërs.

Skiën, langlaufen, rodelen… het is allemaal mogelijk in Winterberg. Ook in de lente en zomer kun je hier terecht voor een actieve vakantie. Slinger lopend of fietsend de heuvels in en geniet van de natuurrijke omgeving in Winterberg.
Sauerland
 
Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal.
 
Meer info via links